У Болгарії готують законопроєкт про замороження російських активів

У Болгарії готують законопроєкт про замороження російських активів

Укрінформ
Болгарські депутати Івайло Мірчев і Надія Йорданова, які представляють політичну партію "Ми продовжуємо зміни - демократична Болгарія", внесли законопроєкт, який має на меті заморозити російське майно, що належить особам, які потрапили під санкції.

Про це повідомляє Novinite, передає Укрінформ.

Законопроєкт також передбачає повернення санітарно-реабілітаційного комплексу "Камчія" у власність країни. Розроблений на тлі триваючої війни Росії в Україні, законопроєкт має на меті забезпечити дотримання Болгарією міжнародних обмежувальних заходів.

Мірчев наголосив на необхідності прийняття спеціального закону для виконання Болгарією своїх зобов'язань щодо імплементації цих заходів. Законопроєкт також містить положення про ведення публічного списку санкційних осіб на вебсайті Міністерства закордонних справ Болгарії з метою захисту прав третіх осіб.

Читайте також: У Росії мало інструментів, щоб протидіяти конфіскації заморожених активів - ОП

Автори законопроєкту розраховують на підтримку інших парламентських фракцій.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Болгарії Асен Василєв закликав своїх колег у Раді з економічних і фінансових питань ЄС (ECOFIN) прискорити використання заморожених російських активів.

Болгарія - єдина країна в ЄС, яка не запровадила санкції проти жодного російського громадянина чи російської компанії з санкційного списку ЄС. Наразі Болгарія не має внутрішніх інструментів для імплементації санкцій, запроваджених рішеннями Ради безпеки ООН або ЄС. Найскладнішим питанням залишається юридичне застосування санкцій проти Росії, оскільки в болгарському законодавстві відсутній термін "заморожування" майна, як це застосовують інші країни ЄС щодо російських активів, зазначає видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-