Парламент Болгарії проголосував за додаткову військову допомогу Україні

Парламент Болгарії проголосував за додаткову військову допомогу Україні

Укрінформ
Національні збори Болгарії схвалили надання Україні додаткової військової допомоги, можливість використання повітряного простору Болгарії для навчання українських пілотів на F-16, а також дозвіл обмеженій кількості українських військових на транзит або перебування в Болгарії на навчання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

Відповідну резолюцію підтримали 145 депутатів, ще 55 висловились проти, а семеро утрималися. Прокремлівська партія меншості «Відродження» та Болгарська соціалістична партія виступали категорично проти.

Зазначається, що додаткова військова допомога передбачає надання Болгарією Україні старих надлишкових ракет для протиповітряної оборони.

У резолюції міститься заклик до Міністерства оборони Болгарії вжити заходів для приєднання до коаліції країн, які беруть участь у розбудові потенціалу України для введення в експлуатацію F-16, які вона отримає, у тому числі шляхом спільної підготовки українських пілотів та використання повітряного простору країни.

Схвалений документ також передбачає надання дозволу українським піхотним або механізованим ротам чисельністю до 160 осіб на рік проходити транзитом або перебувати в Болгарії для навчання.

Читайте також: Зброї буде більше: Умєров розповів про домовленості на оборонній конференції у США

Під обговорення резолюції у сесійній залі міністр оборони Тодор Тагарєв заявив, що політичним пріоритетом цього уряду Болгарії є допомога Україні у захисті її суверенітету.

Перед цим депутати проголосували за подолання вето президента Румена Радева на схвалене раніше постачання бронетехніки в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з питань оборони парламенту Болгарії на позачерговому засіданні підтримав передачу Україні зенітних ракет різних типів для посилення протиповітряної оборони.

Фото з сайту: sofiaglobe.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-