У Німеччині оголосили страйк лікарі університетських клінік

У Німеччині оголосили страйк лікарі університетських клінік

Укрінформ
Лікарі з 23 університетських клінік у Німеччині сьогодні оголосили страйк після того, як керівники їхніх установ та профспілкові голови не змогли досягти згоди під час колективних переговорів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

«Тисячі німецьких лікарів в університетських лікарнях по всій країні оголосили страйк у рамках суперечки щодо заробітної плати та кількості робочих годин», - йдеться у повідомленні.

Очікується, що сьогодні декілька тисяч лікарів вийдуть на мітинг у місті Ганновер на півночі Німеччини з вимогою підвищити зарплату та запровадити обмеження щодо ненормованих робочих змін.

Як зазначається, профспілка Marburger Bund, що представляє інтереси лікарів, вимагає підвищення зарплати на 12,5%, а також більших бонусів за понаднормові нічні, вихідні та святкові зміни для понад 20 000 лікарів, які працюють в університетських лікарнях.

Читайте також: Авіакомпанія Finnair скасовує 550 рейсів через страйк

Очільник профспілки Андреас Боцлар сказав, що уряди федеральних земель «не хочуть дивитися в очі тому, що університетські лікарні все більше відстають - як у зарплатах лікарів, так і в умовах праці».

Він додав, що нижча оплата праці та більша кількість робочих годин в університетських лікарнях порівняно з іншими медичними закладами в країні ускладнюють найм молодшого персоналу.

Як повідомлялося, 24 січня Німецька спілка машиністів локомотивів (GDL) не погодилася на нову пропозицію залізничної компанії Deutsche Bahn та оголосила 6-денний страйк - найдовший в історії ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-