Авіакомпанія Finnair скасовує 550 рейсів через страйк

Авіакомпанія Finnair скасовує 550 рейсів через страйк

Укрінформ
Авіакомпанія Finnair у понеділок заявила, що планує скасувати близько 550 рейсів цього тижня через страйк профспілок проти планів уряду Фінляндії, який запланований на 1 і 2 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Політичний страйк матиме значний вплив на роботу аеропорту Гельсінкі та на польоти Finnair», - йдеться в заяві перевізника.

У компанії додали, що Finnair скасовуватимуть авіарейси у своїх системах по одному рейсу, починаючи з ранку вівторка 30 січня, і зазначили, що клієнтам будуть запропоновані альтернативні маршрути.

В останні місяці фінські профспілки протестують проти плану уряду щодо надання переваги місцевим трудовим угодам над централізованими, обмеження політичних страйків і спрощення розірвання трудових контрактів.

Читайте також: Фінляндія звинувачує Росію в спробах дестабілізувати кордон

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії через запланований по всій країні 1 та 2 лютого страйк можуть зупинитися заводи, які виготовляють боєприпаси для України.

У національній авіакомпанії Finnair заявили, що страйк матиме «значний вплив» на її діяльність.

Профспілка працівників державного та соціального секторів (JHL) організувала на початку лютого політичний страйк із закликом до уряду скасувати заплановані реформи ринку праці.

Читайте також: У Фінляндії через страйк можуть зупинитися заводи, які виготовляють боєприпаси для України

В JHL заявили, що страйк є частиною політичного страйку, спрямованого не проти роботодавців, а тому, що уряд прем'єр-міністра Петтері Орпо «все ще наполягає на жорстких скороченнях для працівників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-