Італійський офіцер дістав остаточний вирок за шпигунство на користь РФ - 29 років в'язниці

Італійський офіцер дістав остаточний вирок за шпигунство на користь РФ - 29 років в'язниці

Укрінформ
Військовий апеляційний суд Рима в понеділок виніс остаточний вирок офіцеру ВМС Вальтеру Біоту, засудивши його до 29 років в’язниці у справі про шпигунство на користь Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Зазначається, що остаточний вирок є на рік меншим за той, який Біот отримав у військовому суді першої інстанції у березні 2023 року.

Як повідомлялося, 19 січня капітан фрегата Вальтер Біот був визнаний судом присяжних у Римі винним у шпигунстві та хабарництві після того, як його спіймали під час передачі секретних документів співробітникам російського посольства у торговому центрі італійської столиці у березні 2021 року. Біоту дали 20 років тюремного ув'язнення.

Читайте також: У Литві суд відкрив ще одну справу проти засудженого за шпигунство на користь РФ

Це був другий вирок, винесений Біоту після того, як його засудили до 30 років в’язниці у березні минулого року. За словами прокурора, деякі з 19 документів, сфотографованих Біотом на телефон, мали секретність високого рівня для НАТО, тоді як один мав гриф «цілком секретно».

Тоді військова прокуратура в Римі попросила, щоб Біот отримав довічне позбавлення волі, проте судді виявили пом'якшувальні обставини у справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-