Глава Євроради вирішив не йти на вибори до Європарламенту

Глава Євроради вирішив не йти на вибори до Європарламенту

Укрінформ
Очільник Євроради Шарль Мішель відмовився від свого плану достроково піти з посади, щоб балотуватися на цьогорічних виборах до Європарламенту.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

«Я не буду кандидатом на євровиборах. Я з непохитною рішучістю присвячуватиму всі свої зусилля моїм поточним обов’язкам, доки вони не закінчаться. Я завжди буду палким прихильником Європи, яка є демократичною, сильною, єдиною та господарем своєї власної долі. Наприкінці цього мандату я подумаю про характер і напрямок своїх майбутніх зобов’язань», - написав Мішель.

Він додав, що його вибір достроково піти з посади глава Євроради, щоб балотуватися на виборах до Європарламенту викликав «інтенсивну увагу зі сторони ЗМІ та викликав різку реакцію поза Євроради».

Читайте також: Мішель вважає, що є способи уникнути призначення Орбана президентом Євроради

«Я не хочу, щоб це рішення відвернуло нас від нашої місії, чи підірвало цю інституцію та наш європейський проєкт, а також не хочу, щоб ним зловживали будь-яким чином для розділення Європейської ради, яка, на мою думку, повинна невтомно працювати для європейської єдності», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, напочатку січня президент Європейської ради бельгієць Шарль Мішель заявив, що має намір достроково залишити посаду, оскільки балотуватиметься до Європарламенту на червневих виборах.

Фото: European Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-