Держдеп висміяв спроби Кремля визнати продаж Аляски незаконним

Держдеп висміяв спроби Кремля визнати продаж Аляски незаконним

Укрінформ
Держдепартамент США висміяв повідомлення про те, що режим Путіна намагається оголосити незаконним продаж Російською імперією регіону Аляски Сполученим Штатам у ХІХ сторіччі, щоби повернути її до складу нинішньої Росії.

З відповідною заявою виступив у понеділок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Думаю, я можу сказати від імені всіх нас в уряді США, заявивши, що він (Путін – ред.) точно не поверне її (Аляску – ред.)», – наголосив Пател.

Читайте також: Росія вперше доправила до Китаю скраплений газ через Арктику

Таким чином він відповів на прохання журналістів відреагувати на повідомлення у ЗМІ, що російський президент Путін розпорядився визнати «незаконним» продаж Аляски.

Як повідомлялося, минулого тижня Путін підписав офіційне розпорядження щодо виділення коштів з держбюджету на пошук за кордоном власності РФ, колишньої Російської імперії та СРСР. Новий документ ставить під сумнів законність передачі і продажу нерухомого майна іноземним громадянам й державам та передбачає юридичне переоформлення «належним чином» цього майна на нинішню владу в Кремлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-