Пхеньян анонсував візит Путіна до Північної Кореї найближчим часом

Пхеньян анонсував візит Путіна до Північної Кореї найближчим часом

Укрінформ
Північна Корея заявила, що Москва вчергове подякувала Пхеньяну за підтримку та солідарність у війні проти України, а президент Росії Володимир Путін висловив готовність найближчим часом відвідати КНДР.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

«Президент Путін ще раз висловив глибоку вдячність верховному лідеру Кім Чен Ину за запрошення відвідати Пхеньян у зручний час і висловив готовність здійснити візит до КНДР найближчим часом», - ідеться в опублікованій KCNA заяві МЗС Північної Кореї за результатами візиту очільниці відомства Чхве Сон Хуей до Москви 15-17 січня.

Вважається, що головною метою поїздки Чхве до Росії було зміцнення військової співпраці двох країн, оскільки КНДР постачає Росії зброю для використання у її війні проти України в обмін на технічну допомогу Москви для збройових програм Пхеньяна.

«Уряд КНДР тепло вітає президента Путіна з візитом у Пхеньян і готовий щиро привітати найближчого друга корейського народу», - йдеться у заяві.

Читайте також: Південна Корея заявила про збільшення перебіжчиків із КНДР у 2023 році

У ній зазначається, що під час візиту Чхве Пхеньян і Москва досягли консенсусу поглядів стосовно регіональних і міжнародних питань, які стосуються Корейського півострова і Північно-Східної Азії.

«Обидві сторони визнали, що відносини дружби та співпраці між КНДР і Російською Федерацією, незалежними суверенними державами, служать потужною стратегічною фортецею та рушійною силою у захисті міжнародного миру і безпеки та сприяння побудові багатополярного світу», - зауважили в дипвідомстві.

Читайте також: Білий дім попереджає про нові загрози з боку КНДР через співпрацю з Росією

Пхеньян також похвалилися, що Росія вчергове подякувала Північній Кореї «за повну підтримку та солідарність із позицією російського уряду та народу щодо спеціальної військової операції в Україні».

Востаннє Путін приїздив до Північної Кореї в липні 2000 року.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Південної Кореї на тлі заяв РФ про готовність посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах закликало Північну Корею та Росію поважати резолюції Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-