Білий дім попереджає про нові загрози з боку КНДР через співпрацю з Росією

Білий дім попереджає про нові загрози з боку КНДР через співпрацю з Росією

Укрінформ
Характер загрози безпеці з боку Північної Кореї може кардинально змінитися протягом наступного десятиліття внаслідок її безпрецедентної співпраці з Росією.

Про це заявив старший директор Ради з нацбезпеки Білого дому з контролю над озброєннями Пранай Вадді на дискусії аналітичного Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Те, що ми бачимо між Росією та Північною Кореєю, — це безпрецедентний рівень співпраці у військовій галузі. І я навмисне говорю про безпрецедентність — ми ніколи раніше такого не бачили», — сказав Вадді.

За його словами, необхідно звернути пильну увагу не лише на допомогу з боку КНДР Росії у війні проти України, насамперед ракетами, а й «на те, що може відбуватися і в іншому напрямку». «Як це (співпраця з РФ - ред.) може покращити можливості Північної Кореї? І що це означає для нашої розширеної позиції стримування в регіоні як з Південною Кореєю, так і з Японією?», - сказав представник Білого дому.

Читайте також: Південна Корея відреагувала на плани Росії посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах

Він зазначив, що Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з Південною Кореєю, аби переконатися, що об’єднане «розширене стримування» буде якомога надійнішим перед обличчям загрози з боку КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 47 країн виступили з рішучим засудженням Північної Кореї та Росії через порушення ними численних резолюцій Ради безпеки ООН, коли РФ незаконно отримала від КНДР балістичні ракети та застосувала їх по мирних містах України.

Генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-