Прокурора у справі Трампа звинувачують у романтичних стосунках із головним обвинувачем

Прокурора у справі Трампа звинувачують у романтичних стосунках із головним обвинувачем

Укрінформ
Прокурора округу Фултон (штат Джорджія) Фані Вілліс звинувачують у тому, що вона залучила свого партнера у стосунках Натана Вейда як головного обвинувача у справі про намагання Дональда Трампа скасувати результати виборів 2020 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill. 

Суддя штату Джорджія Скотт Макафі, який веде кримінальну справу експрезидента, призначив на 15 лютого слухання стосовно звинувачень на адресу прокурора. Він наказав Вілліс надати письмову відповідь на звинувачення до 2 лютого.

Про романтичні стосунки Фані Вілліс заявив адвокат Майк Роман, який є одним зі співвідповідачів колишнього президента у справі про втручання у вибори в Джорджії. У його поданні, однак, не міститься жодних вагомих доказів.

Читайте також: Трамп здобув лідерство у рейтингу напередодні праймеріз у США

Адвокат заявив, що ймовірний зв'язок між Вілліс і спеціальним прокурором Вейдом робить обвинувальний акт «фатально дефектним», і попросив суддю зняти обвинувачення, а також відсторонити офіс окружного прокурора від подальшої участі у справі.

Слухання 15 лютого призначено на той самий день, коли Трамп і його юридична команда повинні з'явитися у Нью-Йорку на судове засідання в іншій кримінальній справі – про відмивання грошей.

Читайте також: Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times $400 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, суд штату Мен не може продовжити процедуру виключення імені Дональда Трампа з бюлетенів для голосування на президентських праймеріз до того моменту, поки Верховний суд США не ухвалить рішення у справі, що розглядається у штаті Колорадо.

Суддя Верховного суду штату Мен Мікаела Мерфі в середу, 17 січня, відхилила клопотання Дональда Трампа про призупинення провадження та повернула справу до держсекретаря, щоб дочекатися, поки Верховний суд винесе рішення у справі, яка може виявитися ключовою у президентських перегонах 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-