Прем’єр Греції очікує, що до наступної Євроради буде домовленість про €50 мільярдів для України

Прем’єр Греції очікує, що до наступної Євроради буде домовленість про €50 мільярдів для України

Укрінформ
До наступного засідання Європейської Ради, найімовірніше, вдасться домовитися про фінансову підтримку для України у розмірі 50 млрд євро, попри перешкоди з боку Угорщини.

Про це прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс сказав під час дискусійної панелі у межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі, повідомляє власкор Укрінформу.

“Думаю, що до наступної Європейської Ради ми домовимося про фінансову підтримку для України, яка буде значною. Мова йде про 50 мільярдів євро протягом чотирьох років. Я думаю, що ми подолаємо перешкоди однієї країни (Угорщини - ред.), яка не змогла досягти цієї домовленості на попередній раді, і ми продовжимо підтримувати Україну ”, - сказав Міцотакіс.

Читайте також: Європарламент закликав не піддаватися на шантаж Угорщини

Він наголосив, що його країна підтримує Україну від початку війни й не лише дипломатичною, а й у військовій сфері.

Стосовно санкцій проти РФ Міцотакіс зауважив: хоча її економіка виявилася більш стійкою, ніж думали в Європі, але це не означає, що Росія не платить дуже високу ціну.

“Санкції - єдиний економічний інструмент, який ми маємо. Ось чому нам потрібно зробити більше, щоб гарантувати відсутність ухилення від санкцій, їхнє продовження”, - наголосив він.

Читайте також: США ввели нові санкції проти компаній та суден, що допомагали Росії продавати нафту

Як повідомлялося, під час Європейської Ради 14-15 грудня лідери європейських країн не змогли прийняти рішення щодо поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, що передбачає виділення Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро. Це рішення було заблоковане Угорщиною. Тому лідери погодилися продовжити обговорення бюджету під час спеціального саміту на початку 2024 року.

Спеціальний саміт ЄС із затвердження поправок до бюджету на 2024-2027 роки, які включають створення Українського фонду на €50 мільярдів, відбудеться 1 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-