Чеське МЗС креативно відповіло на російський пропагандистський фейк

Чеське МЗС креативно відповіло на російський пропагандистський фейк

Фото
Укрінформ
Чеські дипломати спростували повідомлення російських «ЗМІ» про нібито ліквідацію 3 січня під час авіаатаки на Одесу військовослужбовців армії Чехії.

Свою відповідь таким закидам Міністерство закордонних справ Чеської Республіки розмістило в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Російська пропаганда нещодавно заявила, що чеські офіцери загинули під час російської атаки на Одесу. Це неправда. Дзвоник (шкільний) пролунав, а російським казкам кінця немає. Щодня виникають нові сценарії, які намагаються розколоти наше суспільство. Не віримо російським казкам!», - йдеться у дописі.

Він проілюстрований малюнком, на якому зображена відкрита книжка казок. На одній сторінці під заголовком «Прокремлівські казки» намальований ведмідь з баяном і міститься напис: «Було-не було…В Одесі загинули 7 чеських офіцерів». На іншій сторінці в розділі «Реальність» йдеться про те, що «жодні чеські офіцери в Одесі не померли. Кремль продовжує годувати власних громадян пропагандою, щоби складалося враження, що достатньо карає Захід за допомогу Україні».

Читайте також: Російські спецслужби досі активні в Європі - чеська контррозвідка

Низька російських пропагандистських каналів опублікували на початку січня повідомлення про те, що в Одесі, мовляв, були численні влучання по складах БК та сховищах ПММ, знищено велику кількість командних пунктів із британськими та польськими військовими, а серед загиблих є 4 співробітники німецької розвідки BND та 7 офіцерів армії Чехії.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Чеської республіки Ян Ліпавський заявив, що Кремль може не сподіватися, що світ втомиться допомагати Україні, яку Росія невпинно бомбардує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-