У Фінляндії висунули звинувачення підприємцю, який продав РФ майже 3500 дронів

У Фінляндії висунули звинувачення підприємцю, який продав РФ майже 3500 дронів

Укрінформ
Прокуратура Фінляндії висунула звинувачення виконавчому директору двох фінських компаній – Luminor та Siberica – Габріелю Теміну у порушенні санкційного законодавства за обтяжливих обставин та експорті товарів подвійного призначення.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ. 

Митна служба поінформувала про розслідування 5 грудня. Тоді стало відомо, що компанії, якими керував Темін, експортували до Росії майже 3500 дронів та товарів подвійного призначення. Митниця підозрює, що через Фінляндію в Росію було перевезено товарів на суму понад три мільйони євро.

За даними митниці, отримана під час розслідування інформація свідчить, що діяльність здійснювалася і фінансувалася з Росії.

Темін був ув'язнений у вересні повітовим судом Східної Уусімаа за підозрою у грубому порушенні санкційного законодавства.

Крім того, трьом співробітникам Siberica пред'явлено обвинувачення у порушенні санкційного законодавства за обтяжливих обставин, а також представнику компанії, який здійснював транзитні операції від її імені. Підозрювані заперечують свою провину.

За даними розслідування митниці, компанії, які належать Теміну, закуповували та експортували або намагалися експортувати до Росії підсанкційні товари більш ніж 30 партіями.

Компанії Siberica та Luminor, очолювані Теміним, включені до списку санкцій США. Габріель Темін також внесений до персонального списку санкцій.

Читайте також: Латвійську компанію підозрюють у постачанні електронних компонентів військового призначення для РФ

Siberica – складська компанія, а Luminor займається експедируванням та фрахтуванням.

Обидві компанії продемонстрували значне зростання доходів у 2022 році, коли Росія розпочала війну в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, близько двадцяти невеликих логістичних та експедиторських компаній, які належать особам російського походження, експортували з Фінляндії у Росію продукцію, що належить до предметів військового призначення, зокрема, продукцію, необхідну їй на війні в Україні.

Фото: Petteri Sopanen / Yle (Підозрюваний (праворуч) у залі суду зі своїм адвокатом)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-