Китай і США створили робочу групу з питань зміни клімату

Китай і США створили робочу групу з питань зміни клімату

Укрінформ
Китай і Сполучені Штати створили міжурядову робочу групу з питань протидії змінам клімату, завданням якої буде посилення координації зусиль двох країн у кліматичних питаннях.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ. 

Робоча група створена на виконання домовленостей глав двох держав на зустрічі в Сан-Франциско і має сприяти посиленню співпраці між Китаєм і Сполученими Штатами з протидії змінам клімату.

Повідомляється, що під час відеоконференції в п’ятницю сторони провели поглиблений і конструктивний обмін думками з приводу ключових сфер співпраці, таких як енергетичний перехід, протидія зростанню концентрації в атмосфері метану та зусилля зі зменшення викидів вуглекислого газу.

Читайте також: Кліматичний саміт у Дубаї: 28 країн уперше погодили «перехідний період» від викопного палива

За результатами переговорів сторони домовились продовжувати підтримувати комунікацію, проводити обміни, ділитися досвідом та поглиблювати практичну співпрацю в рамках механізму робочої групи. 

Як повідомляв Укрінформ, учені Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) заявили, що минулий 2023 рік був найтеплішим за всю історію спостережень з 1850 року.

Фото с сайта nwem.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-