Глава Пентагону подякував лікарям: Чекаю скорого повернення на роботу

Глава Пентагону подякував лікарям: Чекаю скорого повернення на роботу

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін чекає на швидке повернення до Пентагону після лікування в Національному військово-медичному центрі імені Волтера Ріда.

Про це йдеться в заяві Остіна, поширеній Пентагоном, повідомляє Укрінформ.

«Хочу подякувати чудовим лікарям і медперсоналу за виняткову турботу… і за особисте тепло, яке вони виявили до моєї сім'ї, – зазначив міністр. – Я дуже радий, що йду на поправку і з нетерпінням чекаю скорого повернення до Пентагону».

Глава Пентагону висловив розуміння з приводу «занепокоєння ЗМІ щодо прозорості» питань його госпіталізації. Він визнав, «що міг би працювати краще над забезпеченням належного інформування громадськості» і пообіцяв робити так надалі.

«Але важливо зазначити: це була моя медична процедура, і я беру на себе повну відповідальність за свої рішення щодо розкриття інформації», – додав Остін, утім, не розкривши деталей.

Читайте також: Остін запевнив Умєрова у стовідсотковій підтримці Штатами допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що Ллойд Остін ще в перший день року потрапив до лікарні «через ускладнення, які виникли після недавньої планової медичної процедури».

Асоціація преси Пентагону в листі, опублікованому в п'ятницю, висловила протест проти зволікання оборонного відомства з оголошенням про госпіталізацію Остіна.

«Той факт, що він перебуває в Національному військово-медичному центрі імені Волтера Ріда вже чотири дні, а Пентагон тільки зараз сповіщає громадськість пізно ввечері у п'ятницю, є обурливим», - ідеться в листі, який наводить AP.

Читайте також: Міністри оборони України й США обговорили загрози повітряних атак з боку Росії

При цьому наголошується, що в той час, коли «зростають загрози для американських військовослужбовців на Близькому Сході, а США відіграють ключову роль у забезпеченні національної безпеки у війнах в Ізраїлі та Україні, особливо важливо, аби американська громадськість була поінформована про стан здоров'я і здатність ухвалювати рішення вищого керівника оборонного відомства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-