Штати скличуть Радбез ООН і посилять санкції, щоб завадити передачі зброї Росії - Білий дім

Штати скличуть Радбез ООН і посилять санкції, щоб завадити передачі зброї Росії - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір скликати засідання Ради Безпеки ООН, а також посилити санкції у зв’язку з незаконною передачею Росії балістичних ракет та інших озброєнь із таких країн, як Північна Корея та Іран.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«По-перше, закупівля Росією балістичних ракет у КНДР прямо порушує численні резолюції РБ ООН. Ми порушимо питання про ці угоди в Раді Безпеки ООН разом із нашими союзниками й партнерами, і ми вимагатимемо, щоби Росія знову була притягнута до відповідальності за нехтування своїми міжнародними зобов’язаннями»,- наголосив Кірбі у заяві щодо застосування Росією північнокорейських ракет.

По-друге, за його словами, США запровадять додаткові санкції проти тих, хто сприяє передачі зброї Росії. У цьому зв’язку представник адміністрації США звернув увагу на передачу Іраном бойових безпілотників Росії, а також наміри продати балістичні ракети. Наразі, за його словами, США не мають підтверджень, що передача ракет уже відбулася, однак, за оцінками американської розвідки, Росія має намір закупити у Ірану ракетні комплекси.

Читайте також: Голова Радбезу ООН анонсував кілька засідань у січні щодо війни Росії проти України

«По-третє, ми продовжимо оприлюднювати для громадськості інформацію та викривати ці угоди зі зброєю, як ми робимо сьогодні, бо ми не дозволимо іншим країнам приховано допомагати російській військовій машині», - наголосив представник Білого дому.

У цьому зв’язку він підкреслив, що найефективнішою відповіддю з боку США все ж має стати подальше забезпечення України життєво важливими засобами ППО та іншими видами військового обладнання.

Читайте також: Сікорський: Європа має відповісти на обстріли України зрозумілою Путіну мовою

«Для цього потрібно, щоб Конгрес невідкладно схвалив наш запит на додаткове фінансування для України. Росія покладається на своїх друзів, щоб поповнити військові арсенали та створити умови для війни проти України… Українці заслуговують на те, щоб американський народ і нинішній уряд продовжували підтримувати їх»,- заявив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім повідомив, що Росія отримала і вперше застосувала по території України балістичні ракети, отримані від Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-