Голова Радбезу ООН анонсував кілька засідань у січні щодо війни Росії проти України

Голова Радбезу ООН анонсував кілька засідань у січні щодо війни Росії проти України

Укрінформ
Протягом січня Рада Безпеки ООН проведе кілька засідань з питань російської війни проти України, оскільки Москва посилює обстріли українських міст.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це в середу заявив журналістам постпред Франції, яка головує в січні в Радбезі ООН, Ніколя де Рів’єр.

«Як голова Ради Безпеки можу сказати: дуже ймовірно, що в нас будуть засідання стосовно України протягом січня», – сказав він, зазначивши, що перше засідання може відбутися вже наступного тижня, якщо це питання буде погоджено з іншими членами РБ.

«Ситуація в Україні залишається надзвичайно важкою. Не думаю, що вона покращується. Я думаю, що вона погіршується… За останні дні зросла кількість воєнних дій, бомбардувань з використанням ракет і безпілотників з боку Росії на території України», - наголосив він.

Очевидно, що Росія націлена на цивільну інфраструктуру в Україні – на електростанції, енергетичні об'єкти, а також на школи, лікарні тощо, сказав дипломат.

«Отже, (в Росії - ред.) наявний чіткий порядок денний, спрямований на те, щоб залякати населення», – зауважив він, наголосивши, що «все це повністю суперечить» міжнародному гуманітарному праву та Женевським конвенціям.

«Я вважаю, що вся ця війна в Україні є просто кричущим порушенням Статуту ООН» – додав він.

Читайте також: Україна поінформувала Радбез ООН про нові російські атаки

За словами Рів’єра, він не бачить жодної надії на початок переговорів в короткостроковій перспективі.

Серед пріоритетів роботи Радбезу в січні, голова РБ назвав «покращення ситуації на Близькому Сході, в Україні, в Судані, у регіоні Сахелю, на Африканському Розі», а також у Гаїті.

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Радбезі ООН головує Франція. З початку року РБ оновився на третину. Непостійними членами стали Алжир, Гаяна, Словенія, Сьєрра-Леоне та Південна Корея. Завершили дворічне членство в РБ Албанія, Бразилія, Габон, Гана й ОАЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-