Президентка Грузії засудила рішення «парламенту» Абхазії передати державні дачі Росії

Президентка Грузії засудила рішення «парламенту» Абхазії передати державні дачі Росії

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі засудила угоду парламенту самопроголошеної Абхазії про передачу Росії комплексу державних дач у Бічвінті, що на узбережжі Чорного моря.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у соцмережі Х.

«Я рішуче засуджую чергове захоплення грузинських земель росіянами і політику повзучої анексії. Сильна реакція народу, яку ми бачимо навколо передачі дач у Бічвінті, є прямим результатом окупації. Я закликаю міжнародне співтовариство до сильної та якнайшвидшої відповіді», - наголосила Зурабішвілі.

В МЗС Грузії також розкритикували цю угоду, назвавши її «продовженням російської політики окупації неподільних регіонів Грузії, яка грубо порушує фундаментальні принципи міжнародного права».

Напередодні парламент самопроголошеної Абхазії ратифікував угоду з Москвою, в рамках якої державна дача в цьому сепаратистському грузинському регіоні буде передана Росії.

Комплекс держдач у Бічвінті (або Піцунді) був збудований у 1958-1961 роках, його площа складає близько 180 гектарів. Угода між Росією та сепаратистською Абхазією була підписана у січні 2022 року. Згідно з документом, у власність Росії передається об’єкт, що включає рухоме і нерухоме майно (за винятком земельних ділянок і ділянки акваторії моря).

Читайте також: Медведєв заявив, що Росія може приєднати до себе окуповані регіони Грузії

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні МЗС Грузії висловило стурбованість у зв'язку із заявами президента самопроголошеної республіки Абхазія Аслана Бжанії, згідно з якими в Очамчирському районі з'явиться новий пункт постійного базування військово-морського флоту РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-