В Індонезії знову сталося виверження вулкана

В Індонезії знову сталося виверження вулкана

Укрінформ
В Індонезії у вівторок сталося друге за цей місяць виверження вулкана Руанг, внаслідок чого було оголошено найвищий рівень небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Після ранкового виверження Центр вулканології та зменшення геологічної небезпеки країни (PVMBG) підвищив рівень небезпеки до найвищого, закликаючи місцевих мешканців не наближатися до вулкана.

На острові Руанг провінції Північний Сулавесі проживає понад 800 жителів, більшість з яких були евакуйовані після виверження вулкана раніше у квітні. Скільки ще людей було евакуйовано після виверження у вівторок наразі невідомо.

Минулого тижня місцева влада знизила рівень небезпеки через активність вулкана Руанг до третього рівня, однак у вівторок підняла його до четвертого рівня.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня на півночі Індонезії відбулися одразу чотири виверження 725-метрового вулкана Руанг. Перше виверження підняло стовп попелу на два кілометри в небо, а друге виверження підняло його на 2,5 кілометра.

Читайте також: В Ісландії оголосили надзвичайний стан через нове виверження вулкана

У результаті виверження евакуювали понад 11 тисяч осіб, тоді як авіасполучення у регіоні було порушене.

Пізніше 28 квітня інший вулкан – Ібу – у східній Індонезії викинув попелу на висоту в понад 3,5 км після свого виверження в неділю вранці.

Фото: BPBD Sitaro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-