Чоловік, який «замінував» будинок президентки Молдови, отримав 20 місяців тюрми

Чоловік, який «замінував» будинок президентки Молдови, отримав 20 місяців тюрми

Укрінформ
Жителя Кишинева засудили на 1 рік і 8 місяців позбавлення волі за неправдиве повідомлення про замінування будинку президентки Молдови Маї Санду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

Зазначається, що рішення суду було винесено за відсутності обвинуваченого, оскільки він ухиляється від явки. У зв'язку з цим влада розпорядилася оголосити його в розшук.

Згідно з матеріалами справи, інцидент стався 23 липня 2022 року, коли чоловік зателефонував до Служби 112 та повідомив, що підклав гранату у під'їзд, де мешкає Санду.

Незабаром його було затримано поліцією, проте під час розгляду справи до чоловіка було застосовано запобіжний захід, не пов'язаний із взяттям під варту, що дозволило йому втекти від правоохоронців.

Читайте також: У Києві поліція викрила двох студентів, які «замінували» коледж

Відомо, що чоловік порушує закон не вперше. Раніше його засудили до 1 року позбавлення волі умовно із 3-річним випробувальним терміном після того, як у 2020 році він зателефонував до Служби 112 і повідомив, що підклав гранату до столичного собору.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Молдови Анна Ревенко заявила, що держслужбовці та правоохоронці країни отримували листи з погрозами. За її словами, все це - частина гібридної війни, яку веде Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-