У Києві поліція викрила двох студентів, які «замінували» коледж

У Києві поліція викрила двох студентів, які «замінували» коледж

Укрінформ
Правоохоронці викрили двох студентів, які залишили фейкове повідомлення про нібито замінування коледжу у Дніпровському районі Києва, за фактом правопорушення розпочате кримінальне провадження.

Про це поліція Києва повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Так, днями до поліції зателефонували невідомі та заявили, буцімто у приміщенні професійного коледжу на вулиці Старосільській закладена вибухівка.

Для перевірки інформації за вказаною адресою прибули патрульні поліцейські, ювенальні інспектори і слідчо-оперативна група.

Правоохоронці оглянули приміщення навчального закладу та не виявили жодних небезпечних предметів чи речовин.

Особу власника мобільного телефону, з якого надійшов виклик, вдалося встановити. Як виявилося, хлопець залишив свій девайс на зарядці без нагляду. Тим часом двоє інших студентів зателефонували з його номера до поліції та повідомили про "замінування" коледжу.

Ювенальні інспектори спільно з патрульними поліцейськими розшукали неповнолітніх зловмисників на території навчального закладу та доставили їх до управління поліції.

Порушниками виявилися кияни, 2006 року народження. У скоєному вони зізналися. Свої дії пояснили бажанням пожартувати.

Читайте також: До суду передали справу про «блогерські вечірки» у Києві

Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, за дев'ять місяців поточного року Служба безпеки України зафіксувала понад дві тисячі неправдивих повідомлень про замінування державних установ, шкіл, лікарень та інших місць масового скупчення людей. Серед фігурантів – неповнолітні, які працювали на російські спецслужби.

Фото: Поліція Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-