В Австрії та Німеччині затримали ісламістів за підозрою у плануванні терактів

В Австрії та Німеччині затримали ісламістів за підозрою у плануванні терактів

Укрінформ
У столиці Австрії та у Німеччині пройшли арешти ісламістів, які могли планувати теракти на Різдво та Новий рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у неділю німецьке видання Bild.

"Органи безпеки Австрії, Німеччини та Іспанії отримали інформацію про те, що ісламістське терористичне угруповання, можливо, планує здійснити кілька нападів в Європі напередодні Нового року або на Різдво. Цілями могли бути різдвяні богослужіння в Кельні, Відні та Мадриді", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Bild, перші арешти підозрюваних пройшли у Відні та у Німеччині в суботу ввечері.

Зокрема, як зазначає видання, у Німеччині ісламісти могли планувати атаку в Кельнському соборі на новорічну ніч. З огляду на це у суботу у соборі правоохоронці провели обшуки, щоб переконатися, що у будівлі немає жодних небезпечних предметів. Були задіяні собаки-шукачі вибухівки. У неділю вранці було оголошено, що вибухівки в соборі не виявлено.

"У зв'язку з повідомленням про небезпеку для Кельнського собору поліція відсьогодні вживатиме особливих заходів безпеки. Поліція не коментуватиме деталі поточних висновків через розслідування, яке проводить служба державної безпеки поліції", - заявив речник кельнської поліції.

За інформацією Bild, затримані за підозрою у тероризмі - таджики, які нібито планували здійснити напад від імені терористичної організації "Ісламська держава в провінції Хорасан", яка діє в Афганістані. За повідомленнями, кілька підозрюваних були затримані у столиці Австрії, ще один таджик - у Німеччині, у федеральній землі Саар.

Прокуратура Відня підтвердила затримання ісламістів.

"У неділю прокуратура Відня підтвердила арешт трьох підозрюваних у тероризмі, які, ймовірно, були частиною транснаціональної радикальної ісламістської мережі, що обговорювала плани нападів у Відні, а також у Кельні та Мадриді", - йдеться у повідомленні інформагентства АРА.

Читайте також: Мали привезти до Берліна зброю: у Німеччині затримали чотирьох членів ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, у вересні стало відомо, що управління державного захисту та розвідки (DSN) Австрії затримало 17-го річного ісламіста за підозрою у намірах вчинити теракт у Відні.

Фото: dpa, APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-