Мали привезти до Берліна зброю: у Німеччині затримали чотирьох членів ХАМАС

Мали привезти до Берліна зброю: у Німеччині затримали чотирьох членів ХАМАС

Укрінформ
Органи безпеки заарештували в у Німеччині, Нідерландах і Данії кількох підозрюваних членів ХАМАСу, яких підозрюють у плануванні нападів на єврейські установи в Європі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіс федерального прокурора Німеччини.

Трьох осіб заарештовано в Берліні, одного - в Роттердамі. Їх підозрюють у причетності до іноземної терористичної організації. За версією слідства, вони мали привезти до Берліна зброю та тримати напоготові для можливих атак на єврейські установи в Європі.

Заарештовані Абдельхамід Аль-А. та Ібрагім Ель-Р., народжені в Лівані, громадянин Єгипту Мохамед Б. і громадянин Нідерландів Назіх Р.

Вважається, що четверо чоловіків були членами терористичного угруповання ХАМАС протягом багатьох років і брали участь у закордонних операціях угруповання. Кажуть, що вони мали «тісні зв’язки» з високопоставленими керівниками військового крила ХАМАС.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман підтвердив операцію і подякував екстреним службам.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб євреям у нашій країні більше не довелося боятися за свою безпеку», - написав він.

Спецслужба Данії раніше повідомляла про чотирьох арештованих за звинуваченнями в плануванні теракту.

Як повідомлялось, після атаки 7 листопада проти Ізраїля на початку листопада міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер заборонила діяльність ХАМАСу і німецьку філію палестинської мережі Samidoun.

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що війна проти ХАМАСу триватиме «більше ніж кілька місяців»

Федеральне відомство з охорони конституції (контррозвідка) припускає, що до ХАМАСу належить близько 450 людей, які живуть у Німеччині. Згідно з висновками, їхня діяльність наразі обмежується виявом співчуття та пропагандистською діяльністю, а також збором пожертв. На відміну від ісламістських терористичних угруповань, таких як Аль-Каїда чи Ісламська держава (ІД), ХАМАС ще не здійснював жодних атак у західних країнах, а лише в Ізраїлі та на палестинських територіях.

Фото: goettinger-tageblatt.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-