Байден підписав закон про оборонний бюджет США з $300 мільйонів для України

Байден підписав закон про оборонний бюджет США з $300 мільйонів для України

Укрінформ
Джо Байден підписав закон «Про бюджет національної оборони США» (NDAA- 2024), який передбачає виділення близько $300 мільйонів на допомогу Україні..

Про це йдеться в заяві президента США, оприлюдненій на офіційному сайті Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Закон забезпечує критично важливі повноваження, необхідні для формування збройних сил з метою стримування майбутніх конфліктів, й одночасно підтримує військовослужбовців, їхніх подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію», - зазначив Байден.

Він подякував Конгресу, зокрема, за розширення розділу щодо спостереження за іноземною розвідкою. І водночас висловив занепокоєння у зв’язку з деякими іншими положеннями, у тому числі щодо рішень стосовно в’язниці Гуантанамо, зобов’язання адміністрації надавати Конгресу вкрай конфіденційну інформацію щодо оперативних планів та даних розвідки тощо.

Читайте також: Байден очікує від республіканців сумлінного підходу, щоб розблокувати підтримку України - Білий дім

«Конституція наділяє президента повноваженнями запобігати розголошенню такої надзвичайно конфіденційної інформації з метою виконання його обов’язку щодо захисту національної безпеки», - зауважив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, обидві палати Конгресу США ухвалили законопроєкт NDAA минулого тижня. Він, зокрема, передбачає близько $300 мільйонів на допомогу Україні.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-