Байден дозволив вводити більше обмежень для тих, хто допомагає Росії ухилятися від санкцій

Байден дозволив вводити більше обмежень для тих, хто допомагає Росії ухилятися від санкцій

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден у п'ятницю підписав указ, який розширює повноваження адміністрації США щодо введення санкцій проти фінансових установ, які допомагають Росії ухилятися від раніше введених обмежень.

Текст указу розміщений на офіційному сайті Білого дому, передає Укрінформ.

Додаткові кроки проти Росії запроваджуються через те, що вона «продовжує використовувати свою військово-промислову базу в зусиллях підірвати безпеку в країнах і регіонах, важливих для національної безпеки США». Крім того, Кремль за допомогою інших прагне зменшити свою залежність від міжнародної фінансової системи, щоби закупати товари подвійного призначення через треті країни, зазначається в документі.

Таким чином, президент США своїм указом наділив уряд додатковими повноваженнями вводити санкції проти іноземних фінансових установ, якщо ті сприяли особам чи організаціям, пов’язаним з військовим чи технологічним сектором РФ.

Читайте також: Санкції США зупинили постачання газу з російського СПГ-проєкту - Bloomberg

Крім того, вводиться додаткова заборона на ввезення на територію Сполучених Штатів або зону зовнішньої торгівлі, розташовану в США, товарів, вироблених, видобутих або виловлених в Російській Федерації. Це включає, в тому числі, алкогольні напої, непромислові алмази, рибу, морепродукти та інші товари.

Положення набули чинності одразу після оприлюднення указу президента США в п’ятницю.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня країни G7 оголосили прямі обмеження на закупівлі російських алмазів від 1 січня наступного року, з подальшим поступовим обмеженням на непрямий імпорт російських дорогоцінних каменів. Пізніше цього місяця Європейський Союзу ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-