У Нью-Йорку провели акцію, щоб нагадати про вкрадених Росією українських дітей

У Нью-Йорку провели акцію, щоб нагадати про вкрадених Росією українських дітей

Фото, відео
Укрінформ
В американському місті Нью-Йорк пройшла акція, присвячена українським дітям, яких викрала Росія.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Акцію організував американський актор, режисер і продюсер Айзек Лієв Шрайбер через ініціативу BlueCheck і Фонд сім'ї Любецьких, щоб нагадати американцям про 19 тисяч вкрадених росією українських дітей.

Зазначається, що акція пройшла під слоганом «Ці діти не повернуться додому на свята». Її метою було нагадати американцям про понад 19 тисяч вкрадених Росією українських дітей.

В рамках заходу в кольори українського прапора були підсвічені будівлі «Емпайр-Стейт-Білдінг» і Verizon, а також Бруклінський міст.

Український дитячий хор співав колядки у переході Центрального залізничного вокзалу міста. Позаду хору на Центральний залізничний вокзал була спроєктована анімація, яка візуалізує кількість зниклих безвісти дітей.

Читайте також: Повернення депортованих українських дітей є пріоритетом ПАРЄ - віцепрезидентка

Цю проєкцію також можна буде побачити в інших місцях Нью-Йорка.

Щонайменше 19 546 українських дітей віком від 6 місяців до 17 років було викрадено з їхніх домівок, родин і країни. «Потрапивши в Росію, їхні ідентичності стираються, і вони змушені приймати російську культуру і громадянство. У той час як американські сім'ї по всій країні збираються на свята, ця кампанія є нагадуванням про те, що без нашої постійної підтримки України ці викрадені діти можуть ніколи не повернутися додому», — сказав Шрайбер.

У 2022 році після повномасштабного російського військового вторгнення Шрайбер виступив з активною підтримкою України, ставши співзасновником організації BlueCheck Ukraine, створеної для того, щоб полегшити процес пожертвувань для тих американців, які хочуть допомогти Україні.

Читайте також: Україні вдалося повернути 387 із майже 20 тисяч викрадених Росією дітей

Шрайбер бере активну участь у поверненні українських дітей, депортованих до Росії, і активно підтримує ініціативу Президента України Bring Kids Back UA.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Нью-Йорку відбувся благодійний захід, організований платформою United24 та її амбасадором підприємцем Річардом Бренсоном, де зібрали 635 000 доларів для відбудови школи у селі Мар'янівка на Київщині.

Участь у заході взяли амбасадори United24 Скотт Келлі та Лієв Шрайбер, а також представники українських та міжнародних компаній.

Фото і відео пресслужби ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-