Папа Франциск відзначив 87-річчя разом із дітьми-пацієнтами лікарні у Ватикані

Папа Франциск відзначив 87-річчя разом із дітьми-пацієнтами лікарні у Ватикані

Укрінформ
Папа Римський Франциск, як й у попередні роки, відзначив свій 87-й День народження разом із дітьми, що отримують допомогу в педіатричному диспансері святої Марти при Ватикані, їх родинами та волонтерами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vatican News.

"У неділю, 17 грудня 2023 р., Папі Франциску виповнилося 87 років. Вже стало звичним, що в контексті свого дня народження він зустрічається з маленькими пацієнтами педіатричного диспансеру святої Марти, який 1922 року заснував Папа Пій ХІ", - йдеться у повідомленні.

У цьому закладі отримують допомогу діти з родин у важкому економічному становищі з різних куточків світу.

Як зазначається, у залі Павла VI зібралися близькоо 200 родин. Волонтери та представники ватиканської спортивної асоціації організували для дітей свято, до якого приєднався також Папа.

Промовляючи до присутніх, понтифік закликав підготуватися до великого свята, яке наближається, - Різдва, під час якого "згадуємо про прихід Ісуса». «Він прийшов, щоб бути з нами. Замислимося, приготуймо наші серця до Різдва, щоб прийняти Ісуса", - сказав Папа.

Читайте також: Мемуари Папи Франциска вийдуть у березні

Як зазначається, Папа Франциск розділив святковий торт із маленькими пацієнтами диспансеру святої Марти при Ватикані.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск, зустрічаючись з наймолодшими членами релігійного руху "Католицька акція" в п’ятницю, 15 грудня, згадав про дітей, які загинули через війни у світі, в тому числі і в Україні.

Фото: Vatican News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-