Боснія та Герцеговина, Сербія і Грузія відмовилися доєднатися до енергетичних санкцій ЄС проти Росії

Боснія та Герцеговина, Сербія і Грузія відмовилися доєднатися до енергетичних санкцій ЄС проти Росії

Укрінформ
Боснія та Герцеговина, Сербія та Грузія як члени Енергетичного співтовариства лише взяли до відома заклики приєднатися до санкцій ЄС проти Росії в енергетичній сфері, заявивши, що "це не створює юридичних зобов'язань".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у висновках 21-ї Ради міністрів Енергетичного співтовариства, яка пройшла у четвер у Відні.

"Рада міністрів взяла до відома оновлену інформацію Секретаріату про реакцію Договірних сторін на систематичні запрошення Європейського Союзу без подальших зволікань узгодити свою політику з обмежувальними заходами ЄС, накладеними на Російську Федерацію та Білорусь, та прийняти відповідні заходи, що стосуються енергетики, у своєму внутрішньому законодавстві, а також запобігти обходу обмежувальних заходів, як тільки це стане можливим, та поінформувати Секретаріат про це. Боснія та Герцеговина, Сербія і Грузія підкреслили, що це не створює юридичних зобов'язань", - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, Енергетичне співтовариство — це міжнародна організація, куди входять країни Євросоюзу і треті країни. Метою діяльності організації є розширення енергетичного ринку Євросоюзу на країни Південно-Східної Європи та на інші. Країни-члени беруть на себе зобов'язання в області енергетики, згідно з якими створюють нормативно-правову базу відповідно до Acquis communautaire ЄС та лібералізують свої енергетичні ринки. Україна є найбільшим членом Енергетичного співтовариства.

Читайте також: Британія запроваджує нові санкції проти Росії

У четвер у Відні пройшла 21-а Рада міністрів Енергетичного співтовариства. Одним з найважливіших рішень Ради стало продовження терміну дії Договору про заснування Енергетичного Співтовариства. Крім того, міністри прийняли рішення про включення Регламенту TEN-E до структури Енергетичного Співтовариства з акцентом на сприянні ринковій інтеграції, конкурентоспроможності, безпеці постачання та кліматичній нейтральності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-