Канада розширила санкції проти порушників прав людини у Чечні

Канада розширила санкції проти порушників прав людини у Чечні

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти чотирьох російських чиновників, які брали участь у переслідуванні представників сексуальних меншин у Чечні.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у Міністерстві закордонних справ Канади.

“Чеченські посадовці, проти яких запроваджуються санкції, відповідальні за переслідування представників ЛГБТ-спільноти, в тому числі викрадення ймовірних гомосексуалістів”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що підсанкційні особи також “використовували неправомірні затримання, позасудові страти й принизливі тактики у намаганні виявити чоловіків-гомосексуалістів у Чечні”. “З 2017-го року сили безпеки Чечні переслідували більш як 200 осіб за їх можливу сексуальну орієнтацію, що засудили Human Rights Watch, російські правозахисні організації, спецдоповідач ОБСЄ та інші організації із захисту прав людини”, - зауважили у МЗС.

У міністерстві додали, що “суворість переслідувань у РФ, імовірно, посилиться”.

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожуються, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: Ситуація з правами людини у Росії погіршується майже щотижня - спецдоповідачка ООН

Нагадаємо: у грудні 2018-го року грудні за ініціативи Канади й 15 інших держав в ОБСЄ було підготовлено звіт про ситуацію із правами людини у Чечні. Серед іншого у ньому йшлося про позасудові страти, насильницьке зникнення, незаконні арешти, напади та тортури стосовно громадян, включаючи представників ЛГБТ-спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-