Посол США в ОБСЄ на засіданні у Відні нагадав про «найкращі хіти» російських шейків

Посол США в ОБСЄ на засіданні у Відні нагадав про «найкращі хіти» російських шейків

Укрінформ
Росія повторює "до нудоти" свою ритуальну брехню про Україну як на Постійній раді ОБСЄ, так і навіть на Раді міністрів, але вона не стає від цього більш правдоподібною.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер на засіданні Постійної ради цієї організації у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би нагадати всім нам, що представники Російської Федерації говорили тут, у цій залі, починаючи з лютого 2022 року. Вважайте це коротким оглядом "найкращих хітів" російської дезінформації. Знову ж таки, я наведу лише кілька ілюстративних прикладів, оскільки цей список можна продовжувати і продовжувати", - зазначив у своєму виступі американський посол.

Карпентер вказав на те, як 17 лютого 2022 року представник РФ в ОБСЄ "багато говорив про вторгнення, яке "не відбулося". Тоді російський дипломат розповідав про те, що з подачі уряду США "розкручувався міф про нібито неминуче вторгнення Росії" та стверджував, що застерігання про неминуче вторгнення Росії "схожі на безвідповідальний інформаційний тероризм".

"Як не дивно, Росія продовжила цю свою логіку навіть після початку повномасштабного вторгнення в Україну. 24 лютого 2022 року російський представник заявив: "Це, звичайно, не війна, як намагаються представити багато учасників сьогоднішньої дискусії. Жодних ракетних, повітряних чи артилерійських ударів по містах України, по цивільному населенню не завдається", - зазначив очільник місії США в ОБСЄ.

Читайте також: Роспроп вигадав мобілізацію неповнолітніх дітей-сиріт в Україні

Також він нагадав, як через два місяці, 28 квітня 2022 року представник РФ розповідав про окуповані Росією території, на яких "налагоджується мирне життя, швидкими темпами відновлюються критично важливі об'єкти комунальної та соціальної інфраструктури, житлово-комунального господарства". "Колеги, згадайте хоча б на хвилину кадри, які ви всі бачили з Маріуполя чи Бахмута, Бучі чи Гостомеля", - додав на цьому тлі Карпентер.

Крім того, він розкритикував позицію російської місії в ОБСЄ, яка заперечує докази масштабних руйнувань та смертей внаслідок російської агресії в Україні та заявляє про "багато емоцій, які не підкріплені реальними доказами".

Окремо у своєму виступі очільник місії США в ОБСЄ наголосив на тому, що на нещодавній Раді міністрів ОБСЄ Російська Федерація була "у повній ізоляції з її брехливим наративом щодо України". Він підкреслив, що ніхто з присутніх "не повірив ані на йоту" в абсурдну неправду, яке говорив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Також Карпентер звернув увагу на те, що під час виступу Лаврова з "ритуальною брехнею про Україну та виправданням Росії за вторгнення в неї" у залі майже не було міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ. І тому ритуальні заяви Лаврова про нібито неонацистів в Україні "приземлилися, як випадкові ракети, які падають за багато миль від намічених цілей".

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив, що останні заяви Росії на засіданні Ради міністрів ОБСЄ з погрозами Молдові та продовження ведення нею агресивної війни проти України засвідчують нагальність повної ізоляції РФ у рамках ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-