Пропалестинські демонстранти заблокували декілька збройових заводів у Британії

Пропалестинські демонстранти заблокували декілька збройових заводів у Британії

Укрінформ
У Великій Британії пропалестинські демонстранти заблокували декілька збройових заводів, які постачають зброю до Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Протестувальники у Сполученому Королівстві заблокували вхід до чотирьох збройових заводів, які постачають до Ізраїлю зброю", - повідомили у четвер активісти групи Workers for a Free Palestine.

Понад 1000 профспілкових діячів у багатьох місцях по всій Британії блокують заводи, які постачають зброю в Ізраїль, інформує група.

"Сьогодні профспілкові активісти перекрили входи до чотирьох заводів у Британії, які виробляли компоненти для винищувачів F-35, що використовуються під час бомбардувань Ізраїлем Гази", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що десятки демонстрантів з палестинськими прапорами блокують фабрику BAE Systems у Глазго, фабрику L3Harris у Брайтоні, також об’єкти у Борнмуті та Ланкаширі.

Вони закликають британський уряд підтримати постійне припинення вогню в секторі Гази.

Відповідно до звіту, опублікованого британською організацією Campaign Against Arm Trade (CAAT) 17 жовтня, Сполучене Королівство є ключовим постачальником ізраїльської армії, постачаючи 15% компонентів для ізраїльських винищувачів F-35.

За даними CAAT, загальна вартість цих контрактів з 2016 року оцінюється у 422 мільйони доларів (336 мільйонів фунтів стерлінгів).

Читайте також: Палестинська адміністрація не керуватиме Газою, поки я буду прем'єром Ізраїлю - Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: BBC / EDDIE MITCHELL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-