Палестинська адміністрація не керуватиме Газою, поки я буду прем'єром Ізраїлю - Нетаньягу

Палестинська адміністрація не керуватиме Газою, поки я буду прем'єром Ізраїлю - Нетаньягу

Укрінформ
Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив у середу, що Палестинська адміністрація (ПА) не прийме владу в секторі Гази, доки він обійматиме посаду, підкресливши різницю між урядами Ізраїлю та США щодо управління анклавом після завершення війни Ізраїлю та ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Поки я прем’єр-міністр — цього не буде. Той, хто виховує своїх дітей для терору, фінансує терор та підтримує родини терористів, не зможе контролювати Газу після того, як ми знищимо ХАМАС", - заявив Нетаньягу.

Його коментар прозвучав після того, як у середу Sky News Arabia повідомила, що Махмуд Аббас, президент ПА, висловив готовність цього органу взяти на себе владу у Газі та на Західному березі після війни.

Минулого місяця президент США Джо Байден заявив, що ПА має керувати сектором Гази та Західним берегом Йордану після завершення війни.

"Оскільки ми прагнемо до миру, Газа та Західний берег мають возз’єднатися під єдиною структурою управління, зрештою, під оживленою Палестинською адміністрацією, оскільки ми всі працюємо над рішенням про створення двох держав", - сказав Байден.

Однак Нетаньягу неодноразово відкидав ідею уряду на чолі з ПА в Газі після війни. "Я вважаю, що Палестинська адміністрація в її теперішній формі не компетентна взяти на себе відповідальність за Газу", — сказав Нетаньягу на пресконференції.

Читайте також: Прем’єр Ізраїлю доручив розвідслужбі «Моссад» переслідувати лідерів ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, уранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-