В уряді Польщі кажуть про посилення пропагандистського тиску з боку РФ та Білорусі

В уряді Польщі кажуть про посилення пропагандистського тиску з боку РФ та Білорусі

Укрінформ
Пропагандистський апарат Росії та Білорусі активізував агресивну інформаційну діяльність, спрямовану проти Польщі.

Про це повідомив Урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

«Станіслав Жарин зазначив, що російські пропагандистські осередки продовжують широко коментувати післявиборчу ситуацію в Польщі. Наразі на перший план виходить наратив про те, що Польська держава й надалі буде пронизана русофобією. Водночас повідомлення Росії вказує на те, що воно є шкідливим для Польщі та суспільства», - йдеться в повідомленні.

Посадовець зауважив, що активізацію операції зі звинуваченнями Польщі у злочинах проти нелегальних мігрантів, а також різке посилення наративу про «польську русофобію» можна розглядати як форму тиску на майбутній уряд країни.

Читайте також: Польща очікує, що Білорусь і Росія спробують дестабілізувати ситуацію в країні під час виборів

Окрім того, зазначається, що акцент робиться на зміні підходу Варшави до загроз зі сходу. «Апарати впливу обох режимів відзначають «слушність» вимог щодо скорочення чисельності особового складу польської армії», - вказується в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, Жарин заявив про подальші спроби російської розвідки залучити осіб, котрі працюватимуть проти Польщі.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-