У США почався судовий процес щодо конфіскації суперяхти російського олігарха Керімова

У США почався судовий процес щодо конфіскації суперяхти російського олігарха Керімова

Укрінформ
У США формально розпочався процес конфіскації у судовому порядку суперяхти російського олігарха Сулеймана Керімова, який вважається одним із найбагатших людей Росії, наближених до президента Путіна, і який перебуває під санкціями США.

Про це повідомляє в понеділок Reuters, передає Укрінформ.

«Позов, поданий у понеділок до федерального суду на Мангеттені, потенційно починає тривалий судовий процес, у якому Сполучені Штати вимагатимуть права власності на яхту, пришвартовану в Сан-Дієго, яка потім, ймовірно, буде продана з аукціону, а кошти будуть передані Україні», - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що наразі вартість суперяхти оцінюється в $300 мільйонів.

Читайте також: У США видали ордер на арешт літака російського олігарха за $90 мільйонів

Загалом же статки Керімова та його родини, за даними журналу Forbes, становлять $10,7 мільярда доларів. Значну частину свого багатства він накопичив завдяки частці в російській компанії «Полюс», яка працює із золотом. У 2014 і 2018 роках Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Керімова у відповідь на дії РФ у Сирії й Україні. Ці санкції забороняли Керімову доступ до фінансової системи США.

Як повідомлялося, влада Фіджі конфіскувала 106-метрову яхту Amadea за ордером США в травні 2022 року, коли Вашингтон розширив санкцій проти близького оточення Путіна, щоби натиснути на Москву та змусити її припинити війну проти України.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-