Розвідка США попередила 100 країн світу про спроби РФ підірвати довіру до виборів

Розвідка США попередила 100 країн світу про спроби РФ підірвати довіру до виборів

Укрінформ
Росія роками веде цілеспрямовану роботу з підриву довіри громадян багатьох держав світу до цілісності демократичних виборів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у звіті розвідувальних служб США, пише Reuters.

“США у п’ятницю оприлюднили розвідувальний звіт, надісланий до понад 100 держав, в якому викривається використання Москвою шпигунів, соціальних мереж та російських державних медіа для підриву довіри громадськості до цілісності демократичних виборів по всьому світу”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Пєсков сформулював головний путінський імператив

Зазначається, що успіх Росії в поширенні дезінформації протягом президентських виборів у США в 2020-му році й під час пандемії COVID-19, спонукав Кремль посилити свою діяльність в цьому напрямі.

“Це - глобальний феномен. Наша інформація вказує, що високопосадовці уряду Росії, в тому числі у Кремлі, бачать цінність подібних операцій та вважають їх ефективними”, - стверджується у звіті.

Читайте також: Президентка Словаччини назвала умову схвалення уряду Фіцо

Reuters зауважує, що цей звіт було розіслано до понад сотні посольств США по світу, які мають ознайомити із ним представників місцевої влади.

“Вашингтон у приватному порядку брифінгує уряди інших держав та ділиться із ними звітом напередодні виборів, які мають відбутися наступного року”, - зазначається у статті.

Читайте також: Юристка Трампа визнала себе винною у виборчих махінаціях

У звіті згадується про цілеспрямовані зусилля Росії втрутитися у щонайменше 11 виборів в дев’яти країнах між 2020-им й 2022-им рр. Ще 17 виборів стали ціллю “менш явних” зусиль.

Автори звіту рекомендують іншим державам працювати над зменшення втручання Росії у вибори за допомогою санкцій, обміну інформацією, видворення російських шпигунів та візових обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-