Штати евакуюють своє посольство у Лівані - ЗМІ

Штати евакуюють своє посольство у Лівані - ЗМІ

Укрінформ
США оголосили про евакуацію свого посольства в Лівані, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Israel National News.

Ці заходи вживаються на тлі побоювань, що терористична організація Хезболла може втягнути Ліван у новий конфлікт з Ізраїлем. За даними медіаресурсу, громадянам США рекомендовано виїхати з країни.

Водночас вебсайт Посольства США в Лівані закликає громадян США «в усьому регіоні й надалі дотримуватися обережності», особливо поблизу будь-яких великих зібрань чи протестів та уникати поїздок до лівансько-ізраїльського прикордонного району.

Як повідомляв Укрінформ, У вівторок увечері бойовий гелікоптер Ізраїлю завдав удару по посту угруповання Хезболла на півдні Лівану. Це сталося після удару по ізраїльській бронетехніці неподалік від ізраїльського міста Авівім.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Кількість загиблих внаслідок атак ХАМАС людей сягнула 900 осіб. Серед загиблих – двоє громадянок України.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по посту Хезболли на півдні Лівану

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

ЗМІ розповсюдили відеозаяву бойовиків угруповання Хезболли про готовність до ракетних ударів з протикорабельних берегових комплексів по території Ізраїлю. Зокрема, йдеться про іранський комплекс Noor, а також про російський "Бастион" з ракетами "Онікс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-