Бельгія бере на себе провідну роль в усуненні з ринку ЄС російських діамантів

Бельгія бере на себе провідну роль в усуненні з ринку ЄС російських діамантів

Укрінформ
Бельгія бере активну участь у застосуванні санкцій Європейського Союзу проти Росії у зв’язку з її агресією проти України і відіграє провідну роль, зокрема, у забороні доступу на європейський ринок діамантів російського походження.

Про це заявив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо сьогодні в Брюсселі під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським, передає кореспондент Укрінформу.

«Разом із всім Європейським Союзом ми застосовуємо численні пакети санкцій (проти Росії). Є один окремий напрямок, де ми відіграємо провідну роль, і це санкції проти діамантів. Бельгія є дуже важливою країною у діамантовій індустрії, і ми хочемо видалити діаманти російського походження із нашого ринку. Кращий шлях для цього – застосувати систему повного відстеження, щоб виключити російські діаманти з нашого ринку. Ми робимо це разом із Європейський Союзом та країнами G7», - сказав де Кроо.

Читайте також: Бельгія створить фонд допомоги Україні у €1,7 мільярда із грошей від заморожених активів РФ

Він зауважив, що нині Бельгія та інші зацікавлені сторони є дуже близькими до того, щоб створити таку систему відстеження щодо походження діамантів. Це означає, що російські діаманти не будуть використовуватися для фінансування російської війни проти України.

Читайте також: Зеленський подякував Бельгії за приєднання до коаліції F-16 для України

«Від початку ми були на вашому боці. Ми знаємо, за що ви б’єтеся, і ми будемо продовжувати підтримувати вас, будемо на вашому боці так довго, скільки це буде необхідно. Слава Україні!», - завершив свій виступ прем’єр-міністр Бельгії.

Як повідомлялося, сьогодні, 11 жовтня, Зеленський здійснив неоголошений візит до Бельгії. Він взяв участь у роботі Контактної групи з оборони України під егідою США, що відбулася сьогодні поряд із зустріччю міністрів закордонних справ країн Альянсу, провів переговори з керівництвом НАТО та обговорив двостороннє співробітництво між Україною і Бельгією з урядом цієї країни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-