Молдова відповіла РФ на нові заборони в'їзду для своїх громадян

Молдова відповіла РФ на нові заборони в'їзду для своїх громадян

Укрінформ
У міністерстві закордонних справ та євроінтеграції Молдови виступили із заявою після рішення російської влади заборонити в’їзд двом молдовським громадянам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

У міністерстві закордонних справ та євроінтеграції (МІДЕІ) підтвердили, що 3 жовтня МЗС РФ викликало посла Молдови Ліліана Дарія.

Йому повідомили про рішення російської влади заборонити в'їзд на свою територію голові Ради з телебачення та радіо Ліліані Віцу та журналісту Михайлу Сіркелі.

"Це рішення — частина ворожої політики щодо нашої країни. Незалежно від рішень Москви, Молдова продовжує активно протидіяти дестабілізуючим діям, гібридним атакам та дезінформації", - заявив голова пресслужби МЗС Молдови Ігор Захаров.

Слід зазначити, що Михайло Сіркелі – засновник та адміністратор порталу Nokta у Комраті, адміністративному центрі Гагаузії.

Зазначається, що 3 жовтня посла Молдови Ліліана Дарія викликали до МЗС Росії.

"Молдовській стороні заявлено рішучий протест у зв'язку з політично мотивованим переслідуванням російськомовних ЗМІ у Молдові, черговим проявом якого стало рішення про висилку з країни 13 вересня керівника інформагентства „Sputnik Молдова“ Віталія Денісова", — йдеться у заяві російського відомства.

У відповідь Москва заборонила в'їзд декільком особам, які "мають прямий стосунок до обмеження свободи слова та прав російських журналістів у Молдові, а також розпалювання антиросійських настроїв", - заявили у російському міністерстві.

Читайте також: Молдова більше не купуватиме газ у російського Газпрому

Як повідомлялося, очільник «Sputnik Молдова» Віталій Денісов, якого 13 вересня видворили з Молдови через підозри у втручанні у внутрішні справи країни, є кадровим російським офіцером.

Молдова заявила, що видворить 45 російських дипломатів та інших співробітників посольства через їхні «недружні дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-