ЗМІ: Видворений з Молдови керівник Sputnik є офіцером ГРУ

ЗМІ: Видворений з Молдови керівник Sputnik є офіцером ГРУ

Укрінформ
Очільник «Sputnik Молдова» Віталій Денісов, якого 13 вересня видворили з Молдови через підозри у втручанні у внутрішні справи країни, є кадровим російським офіцером.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Insider.

Як з'ясували журналісти, Денісов є співробітником 72-го центру спеціальної служби (військова частина ГРУ №54777). Ця структура займається інформаційними вкидами та дезінформацією іноземної аудиторії.

Читайте також: Виконавцем убивства Пригожина може бути генерал ГРУ, причетний до отруєння Скрипалів - ЗМІ

Денісов народився 1967 року у Закарпатській області та після школи вступив до Львівського вищого військово-політичного училища, де готували політруків та військових журналістів, йдеться у розслідуванні.

1992 року Денісов відмовився складати присягу Україні та разом з іншими відмовниками з училища перебрався до Москви. Там його поселили в офіцерському гуртожитку, що неподалік штаб-квартири ГРУ.

Згідно з даними The Insider, Денісов працював у газеті Міноборони РФ «Червона зірка», де в основному висвітлював діяльність десантних військ. Відомо, що у 2005 році він отримав відомчу квартиру в Москві та чергове офіцерське посвідчення АА 0014839.

Читайте також: Суд у Швеції залишив чинним вирок російському шпигуну

У 2013 році Денісов працював у Головному слідчому управлінні Московської області. Журналісти не змогли встановити, чим він там займався.

Зі слідчого комітету Денісов перейшов до 72-го центру спеціальної служби. 2016 року йому присвоїли звання полковника ПДВ, а 2019-го призначили головним редактором Sputnik у Південній Осетії. Після цього він очолив радіостанцію в Баку, а 2022 року переїхав до Кишинева.

Як повідомлялося, 13 вересня Молдова вислала очільника Sputnik Moldova Віталія Денісова через втручання у справи країни.

Читайте також: Молдова видворила російського пропагандиста

Молдова заявила, що видворить 45 російських дипломатів та інших співробітників посольства через їхні «недружні дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-