Спецслужби хочуть від Путіна звільнення Шойгу, воєнний стан і загальну мобілізацію – ЗМІ

Спецслужби хочуть від Путіна звільнення Шойгу, воєнний стан і загальну мобілізацію – ЗМІ

Укрінформ
Низка прихильників «жорсткої лінії» у керівництві російських силових структур хочуть домогтися від президента РФ Путіна звільнення міністра оборони Шойгу та начальника Генштабу Герасимова, активізації бойових дій в Україні, загальної мобілізації та запровадження воєнного стану.

Про це пише агентство Bloomberg, посилаючись на п’ять джерел у російських елітах, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Агентство наголошує, що з подібними вимогами виступав, зокрема, голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який наприкінці червня влаштував озброєний похід на Москву, який сам Путін охарактеризував як заколот.

Як пише Bloomberg, багато хто в російському керівництві був здивований тим, що Путін, по суті, ніяк не покарав бунтівників, хоча й не виконав їхні вимоги. Через це могла постраждати його репутація як «гаранта стабільності», хоча агентство наголошує, що загалом російські еліти, як і раніше, не бачать альтернативи Путіну і підтримують статус-кво.

Читайте також: ISW пояснив, чому Пригожин утримується від коментарів про війну в Україні

Публікацію агентства присвячено головним чином підготовці Кремля до президентських виборів 2024 року, на яких, як вважають багато коментаторів, Путін знову балотуватиметься на шестирічний термін. Крім війни, що триває в Україні, останнім часом російського президента, за даними джерел, особливо непокоїть курс рубля і питання економічної стабільності.

Співрозмовники Bloomberg сходяться на думці, що Путін не хоче допустити сплеску інфляції перед виборами, що потребує заходів щодо порятунку рубля від вільного падіння.

Читайте також: Центробанк РФ підвищив процентну ставку на тлі різкого падіння рубля

Агентство спирається на припущення, що Путін балотуватиметься на п’ятий термін і використовуватиме свою кампанію, щоб показати, що його влада залишається такою ж міцною та впевненою, попри санкції, війну та економічні проблеми.

Як раніше повідомляло агентство із посиланням на британську розвідку, у Росії незадоволені роботою ППО через атаки ракет і дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-