ISW пояснив, чому Пригожин утримується від коментарів про війну в Україні

ISW пояснив, чому Пригожин утримується від коментарів про війну в Україні

Укрінформ
Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин продовжує коментувати діяльність свого угруповання в Африці, щоб залишатися активним в інформаційному просторі, проте утримується від коментарів щодо війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті.

В ISW пишуть, що Пригожин використовує обмежені публічні звернення для зосередження на підтримці інтересів ПВК на Африканському континенті замість того, щоб коментувати ситуацію в Україні або звіти про діяльність угруповання у РФ та Білорусі. На думку експертів, це вказує на те, що він дотримується накладених обмежень на свою участь, навіть у випадку із риторикою, у війні в Україні.

Кілька російських та білоруських інсайдерських джерел заявили 15 серпня, що наразі ходять чутки про нібито перехід командування ПВК «Вагнер» до ПВК «Редут» міноборони Росії, які не відповідають дійсності.

Читайте також: Наєв не виключає можливості застосування ПВК «Вагнер» на прикордонні Польщі та Литви

Інсайдерські джерела назвали такі чутки «мрією» російського оборонного відомства і заперечили перехід будь-яких командирів ПВК «Вагнер» до угруповання «Редут», які натомість продовжують виконувати завдання у складі приватної військової компанії Пригожина.

Пов’язані із «Вагнером» джерела і сам Пригожин раніше різко критикували «Редут» на тлі напруженості у відносинах між «Вагнером» та Міноборони Росії під час боїв за Бахмут.

Читайте також: Історія протистояння Пригожина і Шойгу не закінчилася – ГУР

Експерти Інституту вважають, що різка реакція багатьох каналів, пов’язаних з ПВК Пригожина, про перехід командування до «Редуту» свідчить, що джерела «Вагнера» все ще зацікавлені у підриві діяльності різних органів, пов’язаних із міноборони РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація, ймовірно, вже не фінансує російську ПВК «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-