Держдеп відреагував на інцидент з білоруськими гелікоптерами в Польщі

Держдеп відреагував на інцидент з білоруськими гелікоптерами в Польщі

Укрінформ
Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до безпеки Північноатлантичного альянсу та перебувають у тісному контакті з польською владою.

Так речник Держдепартаменту Меттю Міллер прокоментував у середу позицію США щодо інциденту з порушенням польського повітряного простору з боку Білорусі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, що уряд Польщі зробив заяву з цього приводу. Ми очікуємо, що всі країни поважатимуть суверенний повітряний простір інших країн. І ми продовжуватимемо дуже серйозно ставитися до безпеки НАТО», - підкреслив речник Державного департаменту.

Читайте також: У Штатах не бачать загрози з боку «Вагнера» для Польщі й інших країн НАТО

Відповідаючи на запитання про те, чи готові Сполучені Штати реалізувати свої заяви щодо захисту території Альянсу в подібних випадках, представник США зауважив, що не випереджатиме офіційних заяв з цього приводу.

Він зазначив, що Сполучені Штати тісно спілкуються з Польщею, яка є «важливим союзником НАТО», а також відстежують ситуацію в Білорусі.

Читайте також: Дуда підписав поправку до закону про комісію з розслідування впливу РФ на безпеку Польщі

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими вертольотами, які проводили навчання поблизу кордону.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак скликав Комітет з питань національної безпеки і оборони. У зв’язку з інцидентом він розпорядився збільшити кількість військових на кордоні та виділити додаткові сили й засоби, зокрема бойові гелікоптери. Про інцидент повідомили в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-