Добровольці з Німеччини поїхали на війну в Україну, зокрема 61 потенційний екстреміст – МВС

Добровольці з Німеччини поїхали на війну в Україну, зокрема 61 потенційний екстреміст – МВС

Укрінформ
Від початку російського повномасштабного вторгнення в Україну численні добровольці з Німеччини вирушили в зону бойових дій.

Про це повідомляє Welt із посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ ФРН, передає Укрінформ.

У відповіді МВС на запит видання зазначається, що загалом зафіксовано виїзд із ФРН 61 особи, «що має стосунок до екстремізму або політично мотивованих злочинів». Щодо 39 осіб є дані, що вони залишили Німеччину саме «з наміром брати участь у бойових діях». З них 27 – на російській стороні і 12 на українській. Німецькі правоохоронці мають інформацію, що вони брали участь у бойових діях.

За даними МВС, йдеться як про правих, так і лівих екстремістів.

При цьому наголошується, що насправді німецьких добровольців, які воюють в Україні, більше, проте влада збирає дані лише про осіб, пов’язаних з екстремізмом.

Крім того, ряд колишніх німецьких солдатів приєдналися до Іноземного легіону в Україні.

За словами речниці Міністерства юстиції ФРН, участь у бойових діях в Україні не карається доти, доки особи діють не як найманці, а як члени регулярних Збройних сил або еквівалентних добровольчих загонів.

Читайте також: білорусу оголосили підозру за участь у воєнних діях на боці росії

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 132 чехи отримали дозвіл влади воювати на боці української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-