Усі у світі мають усвідомити, що Росія використовує продовольство як зброю - Держдеп

Усі у світі мають усвідомити, що Росія використовує продовольство як зброю - Держдеп

Укрінформ
Росія, яка в односторонньому порядку вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, перетворює продовольство на зброю, завдаючи при цьому ракетних ударів по зерновому хабу України, а також висловлюючи відкриті погрози мирним суднам.

З такою заявою виступив речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, коментуючи сьогоднішні ракетні обстріли української інфраструктури з боку РФ та заяви Москви, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія продовжує використовувати продовольство як зброю війни»,- наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що РФ другий день поспіль погрожує суднам, які перевозять українське зерно в міжнародних водах. Вчора про це заявив речник Кремля, а сьогодні погрози лише посилила заява російського Міноборони.

Читайте також: Росія отримує рекордні прибутки від експорту продовольства - Держдеп

«Знову ж, другий день поспіль відбуваються обстріли Одеси, яка є основним портом для експорту українського зерна», - додав Міллер.

У цьому зв’язку він підкреслив: усі країни світу мають усвідомити, що Росія використовує їжу як зброю не лише проти українського народу, а й проти інших країн, які критично залежать від поставок зерна.

Як повідомляв Укрінформ, Росія 17 липня заявила про припинення продовження дії зернової угоди, яка була укладена 22 липня 2022 року у Стамбулі на 120 днів і кілька разів продовжувалась.

19 липня Росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в українських портах. Пошкоджень зазнала інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників.

Читайте також: Туреччина не пов’язує вихід РФ із «зернової угоди» з рішенням про розширення НАТО

У порту "Чорноморськ" знищено 60 тис. т зерна внаслідок обстрілів портової інфраструктури, задіяної у зерновій ініціативі.є

Президент України Володимир Зеленський заявив, що атака росіянами на портовий термінал Одеси доводить, що мішенню Росії є не лише Україна.

Міноборони РФ заявило, що з 20 липня Росія розглядатиме всі судна, які прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, як військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-