У Молдові створять Центр з протидії дезінформації

У Молдові створять Центр з протидії дезінформації

Укрінформ
Уряд Молдови схвалив рішення створити Центр з протидії дезінформації. Він має сприяти зниженню впливу шкідливої інформації на ситуацію у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Point.

Зазначається, що Центр з протидії дезінформації використовуватимуть для розвитку засобів комунікації між державою і громадянами з питань внутрішньої та зовнішньої політики.

На нього покладається місія консолідації та поліпшення міжвідомчих зусиль у боротьбі з дезінформацією, маніпулюванням інформацією та скоординованими діями з розповсюдження повідомлень. Крім того, установа протидіятиме поширенню наративів, які становлять небезпеку або можуть завдати шкоди національній безпеці, чи поставити під загрозу досягнення національних інтересів.

Читайте також: Моравецький закликав послів Польщі боротися з дезінформацією РФ

«Тривалий час ми ігнорували пропаганду та дезінформацію. Зараз ми виявили, що все стає абсолютно спотвореним, і люди вважають, що війна виправдана, що агресія виправдана, що розпалювання міжетнічної ворожнечі - це нормально. Ось до чого ми прийшли», - заявив прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан під час засідання уряду.

Як повідомляв Укрінформ, президентка Молдови Мая Санду запропонувала створити в країні відомство для боротьби з російською пропагандою під назвою «Патріот».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-