У США арештували росіянина за кібератаки та здирництво в Інтернеті

У США арештували росіянина за кібератаки та здирництво в Інтернеті

Укрінформ
Громадянина Росії заарештували та звинуватили у змові з метою здійснення атак програм-вимагачів LockBit проти американських та іноземних компаній.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства юстиції США, поширеному в четвер, передає Укрінформ.

«Мін’юст сьогодні висунув звинувачення громадянину Росії за його причетність до неодноразового застосування програми LockBit, а також проведення інших кібератак на комп’ютерні системи у Сполучених Штатах, Азії, Європі та Африці»,- зауважили в американському відомстві.

Читайте також: У Штатах російські хакери влаштували масовану кібератаку: що відомо

При цьому зазначається, що звинувачений 20-річний Руслан Астаміров є вихідцем із Чеченської Республіки. Він займався злочинною діяльністю із серпня 2020 року по березень 2023 року та брав участь у змові з іншими учасниками кампанії здирництва в інтернеті, а також онлайн-шахрайства та навмисного злому захищених комп’ютерів. Безпосередньо Астаміров здійснив щонайменше п'ять атак на комп'ютерні системи у Сполучених Штатах і за кордоном.

Читайте також: Проросійські хакери атакували сайт найбільшого в Європі порту Роттердама

Як повідомляв Укрінформ, у четвер російські хакери влаштували масовану кібератаку на Міністерство енергетики США, яке займається, в тому числі ядерними питаннями. Крім того, постраждали британський енергетичний гігант Shell, Університет штату Джорджія, Університет Джона Гопкінса та Система охорони здоров’я Джона Гопкінса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-