У Штатах російські хакери влаштували масовану кібератаку: що відомо

У Штатах російські хакери влаштували масовану кібератаку: що відомо

Укрінформ
Міністерство енергетики США, а також кілька інших організацій постраждали від масованої атаки російських хакерів, проведеної з використанням вразливості програмного забезпечення, що відповідає за передачу файлів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Були уражені дані у двох установах Міністерства енергетики, коли хакери отримали доступ через вразливість програми MOVEit Transfer»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Проросійські хакери атакували сайт найбільшого в Європі порту Роттердама

За словами одного з джерел у Мін’юсті, йдеться про установи, які займаються утилізацією ядерних відходів оборонного призначення в штаті Нью-Мексико.

Крім того, від атаки постраждали британський енергетичний гігант Shell, Університет штату Джорджія, Університет Джона Гопкінса та Система охорони здоров’я Джона Гопкінса.

Відповідальність на себе взяла пов'язана з Росією група хакерів-здирників Cl0p. У своїй заяві вони зазначили, що не використовуватимуть жодних даних, отриманих від державних установ, і що нібито видалили їх.

Читайте також: Російські хакери викрали дані близько 100 тисяч працівників восьми британських компаній

Як повідомлялося, раніше подібні атаки проводилися проти цілого переліку організацій у США, Великій Британії та інших країнах, чиї системи були скомпрометовані через програмне забезпечення MOVEit Transfer. Хакери у цих випадках також скористалися недоліком безпеки ПЗ, який його виробник Progress Software (PRGS.O) виявив наприкінці минулого місяця, про що заявив офіційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-