ЄС запроваджує санкції проти осіб, які вчинили сексуальне насильство

ЄС запроваджує санкції проти осіб, які вчинили сексуальне насильство

Укрінформ
ЄС запроваджує санкції проти осіб та організацій, винних у сексуальному насильстві та масштабних порушеннях прав жінок.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Європейський Союз уперше запроваджує санкції проти осіб, які вчинили сексуальне насильство над жінками”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з ініціативи Нідерландів у чорному списку тепер дев'ять осіб і три установи з Афганістану, Ірану, росії, окупованої частини України, М'янми, Південного Судану та Сирії.

Наразі йдеться про санкції проти дев’яти осіб і трьох організацій, яких ЄС вважає відповідальними за сексуальне насильство та масштабні порушення прав жінок. Їхні активи в ЄС будуть заморожені, відповідні особи більше не зможуть в’їхати до ЄС. У ЄС також заборонено вести з ними бізнес.

Причиною тому є зґвалтування та інші форми сексуального насильства в зонах бойових дій, таких як Україна та Південний Судан, а також, наприклад, систематичне порушення прав жінок у таких країнах, як Афганістан та Іран.

Читайте також: Для досягнення гендерної рівності знадобиться 300 років – генсек ООН

“Цими санкціями ми посилаємо чіткий сигнал тим, хто винний у сексуальному насильстві, що їм це не зійде з рук”, — наголосив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра.

Імена, які потрапили до списку, поки не розголошуються.

Після російського вторгнення в Україну з’явилися жахливі повідомлення про зґвалтування та інші форми сексуального насильства. Збройні конфлікти, такі як в Україні чи Південному Судані, часто супроводжуються сексуальним насильством, головним чином проти жінок і дівчат.

Також щодо демонстрантів, ув'язнених або пригноблених, наприклад, в Ірані, М'янмі, Сирії чи Афганістані. Проте винуватці сексуального насильства часто залишаються безкарними.

Читайте також: росія використовує сексуальне насильство як зброю у війні проти України – перша леді Латвії

За словами Гукстри, “цей пакет санкцій — не просто разова подія. Ми без вагань розширимо список, включивши в нього інших осіб, які вчинили сексуальне насильство”.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні в Україні зареєстровано понад 70 тисяч воєнних злочинів, однак не про всі злодіяння загарбників наразі відомо. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час конференції "Об‘єднані заради справедливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-