Конгрес США зберігає переважну більшість на підтримку України – сенатор Кунс

Конгрес США зберігає переважну більшість на підтримку України – сенатор Кунс

Укрінформ
Попри наявність у Конгресі США голосів, які ставлять під сумнів необхідність подальшої масштабної допомоги Україні, на Капітолійському пагорбі зберігається переважна більшість, що продовжує вважати таку підтримку необхідною.

Про це заявив у вівторок під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі сенатор від Демократичної партії Кріс Кунс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нашому політичному спектрі є люди зліва й справа, які ставлять під сумнів видатки (на допомогу для України – ред.). Але я думаю, що переважна більшість членів Конгресу й нашого народу підтримує продовження міцного партнерства з усіма нашими союзниками в Європі та в усьому світі», - зауважив сенатор.

Він підкреслив, що більшість людей у США сприймають війну в Україні як жорстоку агресію, імперську війну та спробу путіна перекреслити кордони Європи.

«Після того, як десятки тисяч українців загинули в боях, ми не можемо відступити», - підкреслив сенатор.

Читайте також: Конгресвумен сказала, коли стане можливою відправка нових систем Patriot в Україну

Кунс також зазначив, що путін прорахувався безліч разів. Він хотів розділити Захід у період зими шляхом маніпуляцій на енергетичному ринку, зламати волю українців ударами по критичній інфраструктурі, але цього не сталося. путін також прагнув розколоти НАТО, але зробив величезну стратегічну помилку, добившись процесу приєднання Швеції й Фінляндії та подвоївши кордон рф із Альянсом.

«Я думаю, що ми зараз маємо побачити шлях до успішного завершення (війни – ред.) та визволення України», - підкреслив сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Конгрес США більшістю голосів ухвалив законопроєкт, що передбачає $44,9 мільярди на підтримку України та союзників США на східному фланзі НАТО в умовах агресії рф у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-