Сенат США підтримав легалізацію одностатевих шлюбів на федеральному рівні

Сенат США підтримав легалізацію одностатевих шлюбів на федеральному рівні

Укрінформ
Сенат США проголосував за законопроєкт про визнання одностатевих шлюбів на федеральному рівні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

Як зазначається, цей законопроєкт підтримав 61 законодавець, зокрема 12 республіканців, проти були 36.

Тепер документ має бути остаточно затверджено Палатою представників, після чого його направлять на підпис президенту США Джо Байдену.

Прихильники законопроєкта сподіваються прийняти його до того, як республіканці візьмуть контроль над Палатою представників у січні.

Читайте також: У росії ухвалили закон про заборону «пропаганди» ЛГБТ

Законопроєкт має на меті закріпити права на одностатеві шлюби у федеральному законодавстві. Водночас він не встановлює національну вимогу щодо легалізації одностатевих шлюбів у всіх штатах.

«Схваливши цей законопроєкт, Сенат посилає сигнал, який кожен американець повинен почути: незалежно від того, хто ви і кого ви любите, ви теж заслуговуєте на гідне і рівне ставлення відповідно до закону», — заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер.

Право на укладення шлюбу одностатевими парами було встановлено у США на федеральному рівні у 2015 році рішенням Верховного суду у справі “Обергефелл проти Ходжеса”. Однак склад суду відтоді змінився. Тепер у ньому шість із дев'яти суддів довічно призначені президентами-республіканцями, причому щонайменше п'ять із них глибоко віддані консервативній ідеології.

Читайте також: Поліція США назвала підозрюваного у вбивстві відвідувачів нічного ЛГБТ-клубу

Як зазначається, даний закон слугуватиме тимчасовим запобіжним заходом, якщо конституційні права на одностатеві шлюби будуть зменшені або скасовані Верховним судом у майбутньому.

Так було влітку 2022 року, коли суд скасував своє рішення у справі «Роу проти Уейда», яка закріплювала право на аборти у США.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Словенії ухвалив поправку, яка дозволяє одностатевим парам одружуватися та усиновлювати дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-